Entenem que la dignitat de les persones se sosté en un treball i un habitatge digne. Per contra, ens trobem que els nostres governants i governantes, avui dia, no saben solucionar problemes tan senzills bàsics/essencials com ho són l’ocupació i l’habitatge.

          Volem entendre que com aquesta classe política d’ofici no sap el que és pagar l’assegurança d’autònoms, el lloguer d’un local o el salari per la plantilla, no tenen cap coneixement de com resoldre’l.

 

          Per això, creiem que per a poder prendre solucions sobre el comerç de barri, que és el que mes ocupació genera, som les persones propietàries de comerços  les que hem de resoldre aquesta situació des de dins de les institucions, ja que són en aquestes instituciones on es marquen les normes del joc.


          Un exemple clar és quan venen persones migrades a les nostres poblacions i per mancar de permisos de feina, han de buscar-se la vida en l’economia submergida, en exercir aquest treball il·legal fan la competència deslleial als comerços de barri. Per tant, considerem que la solució radica amb l’entrega de permisos de feina des del primer dia.


De la mateixa manera, les persones que tenim propietats, sabem molt bé el problema d’inseguretat que se’ns planteja en el momento de voler llogar els nostres immobles per un possible impagament, ja que es poden perllongar fins a mes d’un any. Per aquest motiu, deixem de llogar, hi ha menys oferta, i en conseqüència el preu del lloguer puja substancialment.


Així mateix, l'”Efecte ocupa” és un problema molt mes greu, el qual sembla que a la classe política tampoc no els afecta. Per tant, no els interessa i no fan absolutament res. Un habitatge ocupat pot donar lloc a un desnonament que pot durar més de 2 anys.


D’altra banda, les persones grans, ja es van sacrificar per nosaltres durant molts anys perquè ara els prenguin el pèl amb el joc de la pastanaga. Per tant, és hora de posar en el seu lloc el seu sacrifici, sobretot dels que en el seu moment van ser autònoms i després de moltes hores de treball dur diari, avui dia tenen una paga ridícula i sense perspectives de creixement en el futur.


Hem de blindar la guardiola de les pensions per a evitar que el polític de torn fiqui la mà amb la major impunitat.
Entenem que la classe política ha de ser contínuament supervisada, com si d’una persona empleada es tractés, perquè així respongui amb el seu patrimoni o pena de presó, en totes aquelles decisions que derivin en perjudici de la població.